Utbildningsdepartementet

English

Sänkt ränta för Sveriges studenter

Nästa år sänks räntan på studielån till 1,0 procent. Det är 0,2 procentenheter lägre än 2014 års ränta. Beslutet berör de cirka 1,5 miljoner människor som har studielån. Låntagarnas ränta för 2015 blir därmed den lägsta nivån någonsin.

Internationella högskolesatsningar tryggade

Statens finansiering av Svenska institutets svenskundervisning i utlandet och internationella informationsinsatser om studier i Sverige, samt det svenska studenthemmet i Paris kommer att fortsätta. Det meddelar idag Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

Åsa Romson, Gustav Fridolin och Alice Bah Kuhnke besöker Orrholmsgaraget i Karlstad

Fredagen den 28 november besöker Åsa Romson, klimat- och miljöminister och vice statsminister, Gustav Fridolin, utbildningsminister, och Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokratiminister Orrholmsgaraget i Karlstad.

Torbjörn von Schantz ny rektor vid Lunds universitet

Regeringen har anställt professorn Torbjörn von Schantz som rektor vid Lunds universitet. Torbjörn von Schantz, som i dag är prorektor vid Sveriges lantbruksuniversitet och professor i zoologisk ekologi, tillträder tjänsten den 1 januari 2015.

Alla notiser
Nov 27

Kontakta oss

Utbildningsdepartementet work Drottninggatan 16 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00
e-post till departementet Mer kontaktinformation
Ansvarsområden
Utbildningsdepartementet ansvarar för frågor som rör förskoleverksamhet, förskoleklass, grundskola och övriga obligatoriska skolformer, skolbarnsomsorg, gymnasieskola, ungdomspolitik, vuxenutbildning, folkbildning, universitet och högskola, forskning, jämställdhet, politik för det civila samhället och studiefinansiering.