Utbildningsdepartementet

English

Finanseringen klar för European Spallation Source

Det är nu klart för byggstart av European Spallation Source i Lund. Detta sedan regeringen i dagarna slutförhandlat avtalet med Tyskland. Sedan Sverige vann kampen om lokaliseringen 2009 har förhandlingar om finansiering pågått med de 16 länder som deltar i samarbetet. Totalkostnaden för ESS är beräknad till 16,6 miljarder kronor.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Samordning mot våld i nära relationer

Fredag den 27 juni redovisade Carin Götblad, regeringens nationella samordnare mot våld i nära relationer, sitt uppdrag för justitieminister Beatrice Ask och för jämställdhetsminister Maria Arnholm. I slutbetänkandet lämnas ett 50-tal förslag om hur samhällets insatser mot våld i nära relationer kan utvecklas.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Jan Björklund kommenterar Talis

Jan Björklund kommenterade skolstudien Talis vid en pressträff under onsdagen.

Särskilde utredaren Bengt Westerberg överlämnar betänkandet till statssekreterare Peter Honeth Särskilde utredaren Bengt Westerberg överlämnar betänkande till statssekreterare Peter Honeth. Foto: Mikael Lundgren/ Regeringskansliet

Förbättrade förutsättningar för registerbaserad forskning

En ny lag om forskningsdatabaser som ska göra det möjligt för statliga universitet och högskolor samt andra statliga myndigheter som har till uppgift att bedriva forskning att bygga upp databaser med personuppgifter som ska kunna användas i framtida forskningsprojekt. Det är ett av förslagen från särskilda utredaren Bengt Westerberg som i dag överlämnar betänkandet Unik kunskap genom registerforskning till Utbildningsdepartementet.

Alla notiser
Jul 23
Regeringens arbete mot mäns våld mot kvinnor

Kontakta oss

Utbildningsdepartementet work Drottninggatan 16 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00
e-post till departementet Mer kontaktinformation
Ansvarsområden
Utbildningsdepartementet ansvarar för frågor som rör förskoleverksamhet, förskoleklass, grundskola och övriga obligatoriska skolformer, skolbarnsomsorg, gymnasieskola, ungdomspolitik, vuxenutbildning, folkbildning, universitet och högskola, forskning, jämställdhet, politik för det civila samhället och studiefinansiering.

Intervjuer och reportage


Här kan du läsa intervjuer och reportage med ministrarna och andra från departementets verksamhet.