Utrikesdepartementet

English

Uttalande från utrikesminister Wallström med anledning av tragedin 1915

Idag minns vi ett av de absolut mörkaste kapitlen i vår europeiska historia, och visar respekt för alla dem som föll offer för de omfattande övergrepp som under tiden för det första världskriget skedde mot den armenska folkgruppen och andra minoriteter i det sönderfallande Osmanska riket.

Utrikesministern håller anförande. Foto: Pezhman Fivrin/Regeringskansliet

Utrikesminister Margot Wallström deltog vid konferens i Jakarta

Den 22-23 april besökte utrikesministern Indonesiens huvudstad Jakarta för den asiatisk-afrikanska konferensen som samlade uppåt 90 stater. Många länder representerades av stats- och regeringschefer.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Extrainkallat EU-möte om flyktingkatastrofen i Medelhavet

EU:s utrikes- och inrikesministrar möttes den 20 april i Luxemburg i ett extrainkallat möte med anledning av flyktingkatastrofen i Medelhavet. Detta möte följde på det sedan tidigare planerade ordinarie utrikesministermötet. Sverige representerades av utrikesminister Margot Wallström och statssekreterare Lars Westbratt, Justitiedepartementet vid det särskilda mötet om flyktingkatastrofen. Vid det ordinarie utrikesministermötet företräddes Sverige av utrikesministern.

Javeria Rizvi Kabani, biträdande direktör och Peter Weiderud, ny direktör på Svenska institutet i Alexandria. Javeria Rizvi Kabani, biträdande direktör och Peter Weiderud, ny direktör på Svenska institutet i Alexandria. Foto: Anna-Lena Ahlström, Catarina Axelsson/Regeringskansliet

Med dialogen som verktyg

Peter Weiderud, ny direktör på Svenska institutet i Alexandria och Javeria Rizvi Kabani, biträdande direktör, har denna månad startat sitt nya uppdrag att bredda, fördjupa och utveckla dialogen med ett område som sträcker sig från Marocko till Persiska viken.

- Full respekt för alla människors rätt till identitet, delaktighet och att kunna leva samman med våra olikheter är idag en överlevnadsfråga, vilket inte minst utvecklingen i Sverige, Europa och Mellanöstern visar, säger Peter Weiderud.

Gemensamt uttalande om fartygskatastrofen i Medelhavet

Vi känner bestörtning efter fartygskatastrofen i Medelhavet där ett stort antal människor drunknat på väg mot Europa. Ett stort ansvar vilar på skrupellösa människosmugglare som utnyttjar desperata människors situation.

Biståndsminister Lövin på pressträff under Earth Day. Foto: Annika Flensburg/Regeringskansliet

Biståndsminister Lövin deltog på Global Citizen 2015 Earth Day

Det blev en fullspäckad helg när biståndsminister Isabella Lövin och finansminister Magdalena Andersson deltog på Global Citizen 2015 Earth Day i Washington.

Alla notiser
Apr 25

Kontakta oss

Utrikesdepartementet work Gustav Adolfs torg 1 postal SE-103 39 Stockholm Telefon work 08-405 10 00 Fax fax 08-723 11 76
e-post till departementet Mer kontaktinformation
Följ UD på Twitter