Utrikesdepartementet

English

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Margot Wallström deltar vid EU:s utrikesministermöte

Sverige representeras av utrikesminister Margot Wallström vid utrikesministermötet den 20 oktober. Ebolakrisen i Västafrika och EU-ländernas fortsatta agerande för att möta hjälpbehovet kommer att tas upp på mötet. Därutöver kommer bland annat Ukraina och ISIL att behandlas vid mötet.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Sverige bidrar med sjukvårdsinsatser i arbetet mot ebola

Regeringen har beslutat att bidra med ytterligare 100 miljoner kronor i humanitärt stöd till arbetet mot ebolautbrottet i Västafrika.

- Sverige svarar nu på FN:s begäran om mer personal och andra resurser. Sverige har många kompetenta personer som vill och kan bidra på ett bra sätt till arbetet mot ebola. Det är viktigt att alla aktörer gör sitt yttersta. Ebola är nu en global säkerhetsfråga, säger biståndsminister Isabella Lövin.

Sverige höjer profilen i nedrustningsfrågor

Natten till tisdagen talade Sverige i FN:s generalförsamlings första utskott om nedrustningsfrågor. Sverige aviserade bland annat att man kommer att engagera sig i initiativet om kärnvapnens humanitära konsekvenser.

Statsbesök till Frankrike 2-4 december

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia avlägger statsbesök i Frankrike den 2-4 december 2014 på inbjudan av president François Hollande. Regeringen kommer också att vara representerad under besöket. Teman för statsbesöket är vetenskap och forskning, miljö- och integrationsfrågor samt Sverige som en kreativ kultur- och livsstilsnation. För svenska företag ger statsbesöket möjlighet att bygga vidare på redan starka handelsförbindelser, knyta nya kontakter i Frankrike, visa upp Sverige som ett attraktivt investeringsland och undersöka förutsättningarna för svenska satsningar på den franska marknaden.

Utrikesminister Margot Wallström i samspråk med FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon. Foto: Tomas Brundin/Regeringskansliet

Svenskt engagemang för Palestina

Vid helgens internationella möte om återuppbyggnaden av Gaza aviserade utrikesminister Margot Wallström ökat svenskt engagemang för Palestina.
- Med vårt kommande erkännande av Palestina vill vi ge ny energi till fredsprocessen i Mellanöstern, stödja moderata palestinska krafter och göra de två parterna i konflikten lite mindre ojämlika. Vårt diplomatiska och politiska engagemang följs av ett omfattande bistånd.

Malala Yousafzay är en av två mottagare av Nobels fredspris 2014. Foto: Simone D. McCourtie / World Bank Malala Yousafzay är en av två mottagare av Nobels fredspris 2014. Foto: Simone D. McCourtie / World Bank

Utrikesministern gratulerar fredspristagarna

Margot Wallström gratulerar idag Kailash Satyarthi och Malala Yousafzay efter att den Norska Nobelkommittén meddelat att de båda tilldelas Nobels fredspris.

Alla notiser
Okt 21
  • Deltar i rådet för utrikes ärenden (FAC) och allmänna rådet (GAC), Luxembourg

Kontakta oss

Utrikesdepartementet work Gustav Adolfs torg 1 postal SE-103 39 Stockholm Telefon work 08-405 10 00 Fax fax 08-723 11 76
e-post till departementet Mer kontaktinformation
Följ UD på Twitter