Utrikesdepartementet

English
Foto: World Water Week in Stockholm

World Water Week pågår i Stockholm

Den här veckan pågår World Water Week i Stockholm. Det är det största internationella årliga mötet där planetens vattenrelaterade problem tas upp.
Biståndsminister Hillevi Engström höll idag ett öppningsanförande inför de över 2500 deltagare från ca 130 länder som rest hit för att delta.

Fördömande av rysk aggression

EU-toppmötet den 30 augusti fördömde den ryska aggressionen på ukrainskt territorium och krävde att samtliga trupper omedelbart dras tillbaka från Ukraina. Ryssland uppmanades på nytt att respektera Ukrainas territoriella integritet samt utnyttja sitt inflytande för att avväpna de separatister som strider mot de nationella styrkorna i östra Ukraina. Om så inte sker inom en vecka är fler ekonomiska sanktioner att vänta.

Ebolavirus. Foto: hukuzatuna/Flickr CC Ebolavirus. Foto: hukuzatuna/Flickr CC

Ebola i fler länder

Sedan februari i år pågår ett ebolautbrott i Västra afrika med konstaterade fall i Guinea, Liberia, Nigeria, Sierra Leone och Senegal. UD:s konsulära enhet får många frågor från svenska resenärer om ebolautbrottet. UD avråder från alla resor till Liberia, Sierra Leone och Guinea på grund av att det allmänna säkerhetsläget har försämrats som en följd av ebolautbrottet, dock inte på grund av risken för att bli smittad av ebola.

Ewa Björling vid världshandelsdagen. Foto: Björn Leijon, Stockholms handelskammare Ewa Björling höll ett anförande och deltog i en panel tillsammans med Joakim Reiter, WTO-ambassadör, David Mothander från Google och moderator var Fredrik Erixon, Ecipe, Bryssel. Foto: Björn Leijon, Stockholms handelskammare

Björling talade på världshandelsdagen

Torsdag 28 augusti deltog handelsminister Ewa Björling i världshandelsdagen som arrangeras av Stockholms handelskammare för att uppmärksamma världshandelns betydelse för den globala ekonomin.

På dessa platser kan man förtidsrösta utomlands. Bild: Vote Sverige/Google Maps

Förtidsröstningen i full gång på ambassaderna

Den 14 september är det dags för val i Sverige. Redan nu har förtidsröstningen börjat runt om i världen. Sammanlagt slår 236 ambassader, konsulat och andra röstlokaler upp portarna för röstmottagning perioden innan valet.

Ambassadörerna Klas Molin och Charlotte Wrangberg intervjuas av P4 Göteborgs Linn Ohlsson. Foto: Jon Pelling/Regeringskansliet

Ambassadörerna utbildas och uppdateras

Den här veckan är ca 150 svenska ambassadörer hemresta till Sverige för Utrikesdepartementets årliga chefsmöte. Ett möte för utbildning och uppdateringar om bland annat världsläget och svensk policy.
På plats finns även utrikesminister Carl Bildt, biståndsminister Hillevi Engström och handelsminister Ewa Björling. Mötet inleddes i Göteborg i måndags och har sedan fortsatt i Stockholm.

Alla notiser
Sep 2

Kontakta oss

Utrikesdepartementet work Gustav Adolfs torg 1 postal SE-103 39 Stockholm Telefon work 08-405 10 00 Fax fax 08-723 11 76
e-post till departementet Mer kontaktinformation
Följ UD på Twitter