Folkhälsa

Bo G. Pettersson, Socialdepartementet, Paul Griffith, forskningsansvarig på European Monitoring Centre for Drugs and Drugaddiction och Maria Renström, Världshälsoorganisationen (WHO). Bo G. Pettersson, Socialdepartementet, Paul Griffith, forskningsansvarig på European Monitoring Centre for Drugs and Drugaddiction och Maria Renström, Världshälsoorganisationen (WHO). Foto: Lina Pastorek/Regeringskansliet

Sverige stöder WHO-konferens om skadliga hälsoeffekter av cannabis

Den 21 till 23 april genomför Världshälsoorganisationen (WHO) en expertkonferens om cannabis i Bro utanför Stockholm.
- Sverige stöder WHO med den här expertkonferensen eftersom vi vill att debatten om cannanbisanvändningens hälsoeffekter utgår från vetenskap och forskning, sa Per-Anders Sunesson, chef för enheten för familj och sociala tjänster, i sitt inledningstal.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Gabriel Wikström kommenterar förslag som förhindrar rökning

I dag skriver folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström en debattartikel om de tilläggsdirektiv som kommer att ges i den pågående tobaksutredningen. Syftet med utredningen är att göra tobakskonsumtion mindre attraktiv. Gabriel Wikström höll en pressträff där han kommenterar förslaget.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

"Samling för jämlik hälsa" - Temadag upptakt för kommission

Under våren avser regeringen tillsätta en kommission för jämlik hälsa. Som en upptakt till kommissionens arbete anordnar folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström temadagen "samling till jämlik hälsa".

De tre storstäderna satsar gemensamt mot narkotika

Tillsammans med regeringen satsar Stockholm, Göteborg och Malmö på att samarbeta mot narkotika. Regeringen avsätter tolv miljoner kronor på storstadssatsningen Trestad2.

Regeringsbeslut om narkotikaklassning av 42 substanser

Beslutet gäller 42 substanser som nu kommer att klassas som narkotika eller hälsofarlig vara. En av dessa substanser är den verksamma beståndsdelen i Spice, som omskrivits i medier en längre tid.

- Det är mycket bra att regeringen idag fattat beslut om narkotikaklassning av ett flertal substanser, däribland den verksamma substansen i Spice, säger Gabriel Wikström, folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister i ett pressmeddelande.

Alla notiser