Från och med
 -
Till och med
Visar 1-10 av de 576 senaste notiserna

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Regeringen nominerar Cecilia Malmström till svensk EU-kommissionär

Cecilia Malmström nomineras till svensk EU-kommissionär, den särskilda lagstiftningen för riksinternatskolor ska avskaffas och ordet ras tas bort ur svenska lagtexter. Det var några av besluten som regeringen presenterade på sommarfikan efter regeringssammanträdet i dag.

Regeringen tillsätter EU-demokratiutredning

Regeringen en utredning om delaktighet i EU. Till utredare förordnas Maria Strömvik, lektor vid statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet.

Regeringen tillsätter största demokratiutredningen på över 10 år

Regeringen tillsätter i dag en utredning om demokratisk delaktighet och inflytande. Utredningen är den största på demokratiområdet på över 10 år. Utredningens huvudsakliga uppdrag är att utarbeta förslag för att öka och bredda engagemanget inom den representativa demokratin och för att stärka individens möjligheter till delaktighet i och inflytande över det politiska beslutsfattandet mellan valen.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Mona Sahlin blir nationell samordnare mot våldsbejakande extremism

Demokratiminister Birgitta Ohlsson har utsett Mona Sahlin, tidigare partiledare för Socialdemokraterna, till nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism. Den nationella samordnaren ska förbättra samverkan mellan myndigheter, kommuner och organisationer på nationell, regional och lokal nivå när det gäller insatser mot våldsbejakande extremism.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Fredrik Reinfeldt tog emot Finlands statsminister

I dag tog statsminister Fredrik Reinfeldt emot Finlands nytillträdda statsminister Alexander Stubb för överläggningar. På agendan stod de bilaterala relationerna och aktuella EU-frågor.

Sverigebygget: Fler jobb, mer tillväxt, höghastighetståg och 100 000 nya bostäder

Regeringen presenterar i dag Sverigebygget: historiska och långsiktiga investeringar i jobb, bostäder, kollektivtrafik, järnvägar och vägar. Sverigebygget knyter ihop vårt land och stärker förutsättningarna för jobb och tillväxt i hela landet. Satsningarna möjliggör för att bygga minst 100 000 nya bostäder.

Mark Rutte, Angela Merkel, Fredrik Reinfeldt, David Cameron Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Högnivåmöte på Harpsund

Måndag och tisdag den 9-10 juni samlades statsminister Fredrik Reinfeldt, Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Storbritanniens premiärminister David Cameron och Nederländernas premiärminister Mark Rutte för överläggningar på Harpsund.

Roddtur med Harpsundseka


Angela Merkel, David Cameron och Mark Rutte anlände till Harpsund på måndagen. Fredrik Reinfeldt tog bland annat med de inbjudna regeringscheferna på en traditionsenlig roddtur i Harpsundsekan.
Tre travar med barnböcker och ett tackkort Foto: Melker Dahlstrand/Riksdagsförvaltningen

Barnböcker dopgåva från Sveriges riksdag och regering

Talman Per Westerberg och statsminister Fredrik Reinfeldt närvarade den 8 juni vid prinsessan Leonores dop. I dopgåva från Sveriges riksdag och Sveriges regering fick prinsessan Leonore barnböcker.

Över 5 miljoner människor i jobb år 2020

Jämfört med 2006 har över 250 000 fler människor ett jobb att gå till, men det är bara början. Nu tar regeringen nästa steg och sätter upp ett mål om att över fem miljoner människor ska ha ett arbete år 2020, genom att sysselsättningen ökar med 350 000 under perioden 2014-2020. Målet ska nås genom en fortsatt ansvarsfull politik och en bred kombination av åtgärder.

Historiskt högt valdeltagande i Europaparlamentsvalet

- Jag är oerhört stolt som demokratiminister att nå mitt mål om minst 50 procent valdeltagande i Europaparlamentsvalet. I en tid då Europa upplevt den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talet och då valdeltagandet sjönk i många EU-länder bröt Sverige trenden med ökat valdeltagande, 51,07 procent (+ 5,54 procentenheter jämfört med 2009). Sverige är därmed ett av åtta länder där majoriteten av de röstberättigade röstar i Europaparlamentsvalet, säger EU- och demokratiminister Birgitta Ohlsson. Snittet för valdeltagandet i hela EU var 43,09 procent.