Från och med
 -
Till och med
Visar 1-10 av de 560 senaste notiserna
Fredrik Reinfeldt tar emot Dalia Grybauskaitė Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Fredrik Reinfeldt tog emot Litauens president

Statsminister Fredrik Reinfeldt tog i dag emot Litauens president Dalia Grybauskaitė för överläggningar på Rosenbad.

Fredrik Reinfeldt tittar på en maskin som tillverkar pepparkakor. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Fredrik Reinfeldt besökte Nyåkers pepparkakor i Bjurholm

Måndagen den 24 mars besökte statsminister Fredrik Reinfeldt företaget Nyåkers pepparkakor i Bjurholm, Västerbotten. Han träffade personal och VD och samtalade om företagets verksamhet och framtidsutmaningar. Efter mötet gjorde han även rundvandring i produktionen.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

EU inför ytterligare riktade sanktioner

Med anledning av den ryska interventionen på Krim har det europeiska rådet har enats om att tillföra ett antal namn till den tidigare upprättade sanktionslistan. Personerna kommer få sina tillgångar frysta och beläggas med inreseförbud till EU. Europeiska rådet diskuterade även EU:s strategi för jobb och tillväxt (Europa 2020). Stats- och regeringscheferna hade även en första diskussion om de nya klimat- och energimålen för 2030.

Statsministern önskar Gott Nouroz

Efter en mörk vinter börjar nu ljuset komma tillbaka. Våren är inte långt borta. För många betyder vårens ankomst att vi går in i ett nytt år. Med våren kommer hopp och en tro på att det är vi tillsammans som skapar framtiden, säger statsminister Fredrik Reinfeldt i en hälsning på det persiska nyåret.

Gymnasieelever i en aula. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Fredrik Reinfeldt besökte Tumba Gymnasium

Onsdagen den 19 mars, besökte statsminister Fredrik Reinfeldt Tumba Gymnasium i Botkyrka. Han höll ett anförande i skolans aula och svarade sedan på elevernas frågor. Besöket var en del av statsministerns återkommande resande i Sverige. Fredrik Reinfeldt har sedan han blev statsminister gjort över 240 resor i landet.

Diskussion om granskning av mänskliga rättigheter

EU-ministrarna diskuterade på Allmänna rådets möte i dag ett kommissionsförslag om en mekanism för att granska mänskliga rättigheter och värna rättsprinciper i EU:s medlemsländer.

En kvinnlig mannekäng går över en scen. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Dialog och modevisning på EU-tema i Halmstad

Ungdomar och utrikes födda behöver lära sig mer om hur man röstar. Med ökad kunskap om hur det praktiskt går till, kommer fler till vallokalerna och röstar i Europaparlamentsvalet. Det sade EU-minister Birgitta Ohlsson när hon onsdagen den 12 mars besökte Halmstad för att hålla dialogmöten inför Europaparlamentsvalet.

Reinfeldt pratar med en ung kvinna som är anställd på företaget. Foto: Martina Huber/Regerinskansliet

Fredrik Reinfeldt besökte Calix i Eskilstuna

Den 5 mars besökte statsminister Fredrik Reinfeldt företaget Calix i Eskilstuna. Han träffade personal och ägare för samtal om företagets verksamhet och framtidsutmaningar.

Uttalande från statsminister Fredrik Reinfeldt med anledning av utvecklingen i Ukraina

"Vi ser med stort allvar på situationen. Alla parter måste visa återhållsamhet för att undvika ytterligare upptrappning. Ryssland har ett ansvar att inte bryta mot internationell rätt och istället agera genom dialog och andra fredliga medel. Ukrainas suveränitet och territoriella integritet måste respekteras. Jag välkomnar att det internationella samfundet genom främst FN och EU nu diskuterar det uppkomna läget."

Med anledning av det förvärrade säkerhetsläget i Ukraina har UD beslutat att avråda från alla resor till halvön Krim samt från icke nödvändiga resor till övriga Ukraina.

Fredrik Reinfeldt och Erna Solberg sitter mittemot varandra vid ett långt bord. Vid sidorna om dem sitter flera medarbetare. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Fredrik Reinfeldt tog emot Norges statsminister Erna Solberg

I dag tog statsminister Fredrik Reinfeldt emot Norges statsminister Erna Solberg för överläggningar på Rosenbad. Besöket var statsminister Erna Solbergs första officiella besök i Sverige.