Från och med
 -
Till och med
Visar 1-10 av de 982 senaste notiserna

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Dialogmöte om nationellt skogsprogram

Regeringen har tagit beslut om etappmål i miljömålssystemet och presenterat en proposition om en svensk strategi för biologisk mångfald och ekosystemtjänster. Ett av etappmålen är att starta en dialogprocess för ett nationellt skogsprogram med intressenter som berörs av skogen och dess värdekedja. Därför bjuder nu landsbygdsministern in till ett dialogmöte om ett nationellt skogsprogram för Sverige den 24 april.

Sverige kräver bättre grisvälfärd i hela EU

Sverige har under många år drivit på för ett starkare djurskydd i hela EU. Nu skriver landsbygdsminister Eskil Erlandsson ett brev till kommissionär Tonio Borg för att EU-kommissionen ska se till att alla länder följer direktivet om skydd av grisar, och speciellt reglerna för svanskupering av grisar.

65 miljarder för stärkt konkurrenskraft

Regeringen har idag fattat beslut om en strategi för användningen av Sveriges medel från de Europeiska struktur- och investeringsfonderna för de kommande sju åren, 2014-2020, partnerskapsöverenskommelsen. Sammantaget handlar det om 65 miljarder kronor (Regionalfonden 16 mdr, Socialfonden 13 mdr, Landsbygdsprogrammet 36 mdr) för satsningar som har som främsta syfte att bidra till att uppnå EU2020-målen och stärka EU:s och Sveriges konkurrenskraft.
- En ökad samordning mellan EU:s fonder på både lokal, regional och nationell nivå är välkommet, det gör att vi kan samla resurserna och få större kraft i genomförandet. Jag vill därtill särskilt lyfta fram de stora satsningarna på bredband, service och på landsbygdens företag som görs och som kommer skapa bättre förutsättningar för att bo och verka på landsbygden, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Ett steg närmare export av fläsk till Kina

Snart kan svenska företag få tillgång till den kinesiska marknaden för fläskkött. Processen har pågått under flera år, och nu är Sverige ett steg närmare att få ett godkännande för export av griskött.

Foto: Elima Mwinyipembe/Regeringskansliet

Landsbygdens jobb i fokus på landsbygdsforum

Framtidens jobb finns på landsbygden är temat för landsbygdsforum som gick av stapeln torsdagen den 10 april. Näringsminister Annie Lööf och landsbygdsminister Eskil Erlandsson var två av talarna under dagen.

Erlandsson arbetar för levande landsbygd i Småland

Skolmat, företagande på landsbygden och skog står på schemat när Eskil Erlandsson besöker Småland måndagen den 7 april.

Var med och utveckla ett nationellt skogsprogram för Sverige!

Regeringen har tagit beslut om etappmål i miljömålssystemet och presenterat en proposition om en svensk strategi för biologisk mångfald och ekosystemtjänster. Ett av etappmålen är att starta en dialogprocess för ett nationellt skogsprogram och därför bjuder landsbygdsminister Eskil Erlandsson, miljöminister Lena Ek och näringsminister Annie Lööf in till ett dialogmöte den 24 april.

Landsbygdsforum - om framtidens jobb

Den 10 april är det dags för regeringens landsbygdsforum på temat framtidens jobb finns på landsbygden. Från regeringens sida deltar Näringsminister Annie Lööf och Landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Nu är det öppet för anmälan.

Nyheter från Matlandet i mars

Tre nya Michelinstjärnor till svenska restauranger, beslut om stöd till matprojekt och handelns och konsumenternas höga krav på frukt och grönt orsakar svinn. Det är några exempel från innehållet i mars månads nyhetsbrev.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Eskil Erlandsson presenterar landsbygdsprogrammet

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson presenterade landsbygdsprogrammet för år 2014-2020 onsdagen den 2 april. Media inbjuds att delta vid presskonferensen i Rosenbad.