Från och med
 -
Till och med
Visar 1-10 av de 1021 senaste notiserna

Erlandsson: mer bredband på landsbygden

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson deltar vid invigningen av Älmeboda Fiber i Tingsryd lördagen den 13 september.
- Att ha tillgång till en bra uppkoppling och ett väl utbyggt bredband är oerhört viktigt för en levande landsbygd. Jag vill se mer bredband på landsbygden, och vi i regeringen satsar på utbyggnaden så att alla ska få tillgång till en bra uppkoppling, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Lapp som det står Växjö på Foto: Johanna Dahlin/Regeringskansliet

Växjö är Årets Matlandethuvudstad 2015

I hård konkurrens med fyra andra finaliststäder utses Växjö till Årets Matlandethuvudstad 2015. Det är Expertrådet för Matlandet som agerar jury i tävlingen. Växjö kommer att ta över efter Jokkmokk som innehar titeln under hela 2014.

Expertrådet utser Årets Matlandethuvudstad

Landsbygdsminister Eskil Erlandssons Expertråd för Matlandet träffas i Stockholm torsdagen den 11 september. Expertrådet kommer bland annat att utse Årets Matlandethuvudstad 2015 samt tala om skolmat.

Nyheter från Skogsriket

Arbetet med skogsbranden i Västmanland, ett lantbruksråd vid den svenska ambassaden i Beijing och fyra röster från skogsbrukssektorn om jämställdhet. Det är exempel från september månads nyhetsbrev.

Satsningar på Matlandet i nya Landsbygdsprogrammet

Torsdagen den 28 augusti tog regeringen beslut om preciseringar om hur pengarna i Landsbygdsprogrammet ska användas. 540 miljoner kronor öronmärks för projekt inom Sverige - det nya matlandet.

Eskil Erlandsson besöker Småland

Onsdagen den 20 augusti besöker landsbygdsminister Eskil Erlandsson Småland. Ett dialogmöte om skogen, besök på en mjölkgård samt ett kvällmöte i Bromboda Bygdegård står på ministerns agenda för dagen.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

300 miljoner till skogsbrandsdrabbade kommuner

För att stötta kommuner samt jord- och skogsägare som berörs av den stora skogsbranden i Västmanland enades regeringen på måndagen om att tillföra medel till kommunerna samt vidta ett antal ytterligare åtgärder.

Delrapport om dricksvatten - vårt viktigaste livsmedel

Dricksvattnet är vårt viktigaste livsmedel. Det kommer i kontakt med många olika material och produkter på sin väg från vattenverket till konsumenterna, men okunskapen om hur olika ämnen i material och produkter påverkar dricksvattnet är stor. Dricksvattenutredningen lägger därför idag en rad förslag för att öka kunskaperna, informationen och säkerheten kring ett framtida rent och hälsosamt dricksvatten.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Beslut om jämställdhet, demokrati och cykelvägar på regeringssammanträde

På den traditionella sommarfikan efter regeringssammanträdet i dag pratade de deltagande statsråden om besluten de tagit. De rörde bland annat ett frihandelsavtal, jämställdhet i jordbruket runtom i världen, utbyggda cykelvägar och utredningar om demokratin i Sverige och EU.

Regeringen vill öka exporten till Kina

För att öka livsmedels- och skogsexporten till Kina har regeringen i dag beslutat att placera ett lantbruksråd vid den svenska ambassaden i Beijing. Lantbruksrådet ska bland annat fungera som kontaktperson för svenska företag gällande livsmedels- och skogsexport.