Kulturdepartementet

English

Kulturministern invigningstalade vid Göteborg Film Festival

Fredagen den 23 januari invigde kultur- och demokratiministern den 38:e Göteborg Film Festival. I talet, som hölls på engelska, talade ministern om regeringens arbete med filmpolitiken och behovet efter filmer med fler perspektiv och fler röster.

Kulturrådsbloggen - Stark start på konstvåren

"Årets första veckor har varit fullmatade med möjligheter att se svensk konst i London. Klara Lidén, Gunilla Klingberg och Clay Ketter ingår i Whitechapel gallerys stora mönstring av abstrakt konst, fotografen Eva Stenram ställer ut hos legendariska koreografen Siobhan Davies Dance Studio, och alldeles nyss avslutades Jockum Nordströms soloutställning på David Zwirner gallery - hans andra soloutställning i London sedan jag kom hit för ett och ett halvt år sedan", bloggar Ellen Wettmark, kulturråd i London.

Stor utbildningsinsats mot rasism

Tisdag den 27 januari är Förintelsens minnesdag. För att motverka antisemitism, rasism och intolerans kommer regeringen att ge myndigheten Forum för levande historia i uppdrag att under perioden 2015-2017 genomföra utbildningsinsatsen "Detta behöver vi förstå".

Statsminister Stefan Löfven deltar i dag i minnesceremonin på Raoul Wallenbergs torg och i Stora Synagogan i Stockholm.

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke deltar i minnesceremonin för 70-årsdagen av förintelselägret Auschwitz befrielse i Polen.

Alice Bah Kuhnke till nordiskt ministermöte om våldsbejakande extremism

Måndagen den 26 januari deltar kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke på ett nordiskt ministermöte om våldsbejakande extremism

Alla notiser
Följ oss på Twitter!
Följ våra kulturråd i deras vardag och arbete, utifrån aktuella kulturpolitiska händ- elser i Berlin, Bryssel, Istanbul, London, Moskva, Peking, Paris och Washington D.C..

Kontakta oss

Kulturdepartementet work Drottninggatan 16 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00
e-post till Kulturdepartementet Mer kontaktinformation
Kulturdepartementet ansvarar för frågor som rör kultur, medier, demokrati, mänskliga rättigheter nationellt, de nationella minoriteterna och det samiska folkets språk och kultur. Departementet ansvarar också för arbetet mot diskriminering samt för frågor som rör det civila samhället, trossamfund och begravningsverksamhet.
  • Remisser och svar
  • Frågor och svar

Sveriges utsända kulturråd