Kulturdepartementet

English

Veckans beslut från Kulturdepartementet

I dag hölls ett regeringssammanträde med kultur- och idrottsministern som ordförande. Kulturdepartementet hade tre ärenden på sammanträdet, bland annat att utse Jan Olof Andersson till medlare i förhandlingen om biblioteksersättningen.

Kulturrådsblogg - Svenska nedslag i New York

Utställningsmingel på Simon/Neuman Gallery. Utställningsmingel på Simon/Neuman Gallery. Foto: Regeringskansliet

Svenskamerikanska och New York-baserade Aviva Neuman driver ett "pop-up"-galleri för fotokonst i Williamsburg, Brooklyn. En av tankarna bakom galleriet är att konst av hög kvalitet borde vara tillgänglig för alla. Den yngre generationen ska ha råd att köpa galleriets konst, samtidigt som etablerade samlare ska kunna hämta nya intryck. Om detta och några andra svenska nedslag bloggar kulturrådet Kristina Rennerstedt från Washington.

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth håller tal vid inledningen av Nationalmuseums ombyggnad. Foto: Boris Vasic/Regeringskansliet Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth håller tal vid inledningen av Nationalmuseums ombyggnad. Foto: Boris Vasic/Regeringskansliet

Första spadtaget för ombyggnaden av Nationalmuseum taget

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth tog idag det första symboliska spadtaget i ombyggnaden och renoveringen av Nationalmuseum. Detta är starten på den första omfattande renoveringen av Nationalmuseums huuvudbyggnad sedan den öppnade år 1866. Ministern lämnade också en skriven vision av framtidens kulturlandskap, som kommer att kapslas in i byggnaden. Först 2044 kommer kapseln att öppnas.
Arbetet med renovering beräknas pågå till 2017.

Foto: Frida Jakobsson/Regeringskansliet Foto: Frida Jakobsson/Regeringskansliet

Lena Adelsohn Liljeroth diskuterade idrottspolitik i Almedalen

Idrottsministern deltog idag i Riksidrottsförbundets seminarium "Är idrotten en valfråga?". Ministern lyfte särskilt fram betydelsen av barns och ungas rörelse och idrottande.
- Rörelse och fysisk aktivitet för barn och unga är en prioriterad fråga mig. Jag vill jobba för att öka och bredda anslagen till Idrottslyftet under nästa mandatperiod, sa Lena Adelsohn Liljeroth under seminariet.

Alla notiser
Detta har regeringen gjort under mandatperioden.
Följ oss på Twitter!
Följ våra kulturråd i deras vardag och arbete, utifrån aktuella kulturpolitiska händ- elser i Berlin, Bryssel, Istanbul, London, Moskva, Peking, Paris och Washington D.C..

LEK LÄS LUST!


LEK LÄS LUST är ett magasin som handlar om två för Kulturdepartementet prioriterade frågor - vikten av läsning och rörelse bland barn och unga.
Logo Umeå 2014
Regeringen stödjer Umeå 2014 som är Europas kulturhuvudstad.

Kontakta oss

Kulturdepartementet work Drottninggatan 16 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00
e-post till Kulturdepartementet Mer kontaktinformation
Kulturdepartementet ansvarar för frågor som rör kultur, medier och idrott.
  • Kultur
  • Medier
  • Idrott
  • Remisser och svar
  • Frågor och svar

Sveriges utsända kulturråd