Från och med
 -
Till och med
Visar 351-355 av de 780 senaste notiserna

Regeringen vill öka anslaget till Thielska Galleriet

Regeringen kommer i budgetpropositionen för 2013 föreslå att den tillfälliga förstärkningen om 1 000 000 kr blir permanent från och med 2013. Dessutom föreslås galleriet få ytterligare 1 000 000 kr tillfälligt under 2013.
- Det är med glädje jag kan meddela att regeringen vill öka anslaget till Thielska galleriet så att konstmuseet får möjlighet att fortsätta sitt viktiga förändringsarbete, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

80 miljoner till Umeå kulturhuvudstad

I årets budgetproposition avsätts 75 miljoner kronor i särskilda medel för att stödja kulturhuvudstadsåret i Umeå 2014. Tillsammans med de insatser som görs från nationella kulturinstitutioner och myndigheter innebär det att staten kommer att bidra med minst 80 miljoner kronor till kulturhuvudstadsåret.

- Jag är glad över att vi nu kan göra en kulturpolitisk kraftsamling inför kulturhuvudstadsåret i Umeå 2014. Tillsammans med Umeå vill regeringen bidra till att förverkliga kulturhuvudstadsårets höga ambitioner när det gäller konstnärlig kvalitet och kulturell mångfald, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.
Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth i Umeå

Nytt kulturråd i Bryssel

Tomas Lindman Foto: Pawel Flato

Tomas Lindman heter det nya kulturrådet i Bryssel. Han kommer närmast från Kulturdepartementet där han arbetat som departementsråd och internationella frågor.

Idrottsministern önskar lycka till

Sveriges Paralympiska Kommitté/Svenska Handikappidrottsförbundet sänder en trupp med närmare 60 deltagare i tolv idrotter till de Paralympiska Spelen i London. Bland deltagarna finns många individuellt tävlande och flera lag. Det tävlas bland annat i goalball rullstolstennis och -rugby samt simning och skytte. Kultur- och idrottsministern kommer att följa tävlingarna på plats i slutet av spelen.

Lena Adelsohn Liljeroth säger i en kommentar:
- De Paralympiska Spelen är liksom de nyligen avslutade Olympiska Spelen en unik idrottsupplevelse både för deltagarna och för oss åskådare. Jag önskar var och en i truppen all lycka och framgång i sina prestationer.

De Paralympiska Spelen äger rum i London 29 augusti-9 september.

Utbildningsprogram släpptes fria

Erik Fichtelius och Lena Adelsohn Liljeroth UR:s VD Erik Fichtelius och Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. Foto: Catharina Henriksson/Regeringskansliet

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth var i dag närvarande vid en ceremoni på Sveriges Utbildningsradio AB (UR) när 7369 utbildningsprogram släpptes fria på nätet.